Hogyan lehet szép körmök?

Csinos körmök esetén tartsa őket szépen levágva és csiszolva. Mivel a körmök idővel megkeményedhetnek és megdarabolódhatnak, dörzsölje rájuk vazelint vagy olajat, hogy lágyabbak maradjanak, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy eltörik és könnyebben le lehet vágni. Hetente csíptesse körmeit, tartsa őket a lábujjainak hosszában, hogy elkerülje a körmök hasadását vagy benövését. A kivágások között a körmeit reszelheti, hogy azok egyenletesek maradjanak. Mozgassa a dossziét egy irányba, hogy ne törje el a körmeit, és törekedjen arra, hogy egy négyzet alakú él maradjon, hogy elkerülje a benőtt körmöket. A körömön vagy alatt lévő foltokhoz használjon körömpuffert vagy fogkefét és egy kis szappanos vizet, hogy leválassza őket. A körömfestés megtanulásához olvassa tovább!

Csinos körmök létrehozásához először meg kell győződnie arról
Csinos körmök létrehozásához először meg kell győződnie arról, hogy a körmök egészségesek-e.

Ha attól tart, hogy tavaszi és nyári készen áll a lábad, az első problémás terület, amellyel foglalkoznod kell, a lábkörmöd. Csinos körmök létrehozásához először meg kell győződnie arról, hogy a körmök egészségesek-e. Ha levágja őket, és színes színt ad hozzá, a lábujjai készen állnak a szandál időjárására.

3 rész 1. része: a körmök egészségének megőrzése

 1. 1
  Használjon vazelint vagy más olajat, például mandulaolajat vagy shea vajat a körmök lágyabbá tételéhez. A körmök idővel megkeményedhetnek, de a vazelin vagy az olaj lágyabbá teheti őket, ami azt jelenti, hogy könnyebben meg fogja vágni őket. Az olaj segít a köröm nedvesítésében is, ami megakadályozza a repedést.
  • Ne felejtsen el olajjal dörzsölni a kutikulát is, mivel ettől jobb lesz a kutikula. Ez a folyamat segít a köröm nedvesítésében is.
 2. 2
  Kerülje az aceton alapú körömlakklemosókat. Az ilyen típusú lakklemosók kiszáríthatják a körmöket, ami felaprózódhat vagy megrepedhet.
  • A nem acetonos körömlakklemosók etil-acetátot vagy metil-etil-ketont használnak a körömlakk eltávolítására. Keressen egy olyan címkét, amely "nem aceton" felirattal rendelkezik.
  • Ne feledje, hogy mivel a nem acetonos körömlakklemosók nem annyira kemények, előfordulhat, hogy egy kicsit keményebben kell dolgoznia a körömlakk eltávolításán.
 3. 3
  Adjon hozzá biotint a vitamin ezredhez. Tanulmányok szerint ennek a B-vitamin alapú kiegészítésnek az alkalmazása hozzájárulhat az erősebb körmök és körmök létrehozásához.
 4. 4
  Forduljon orvoshoz, ha a körme jelentősen megsárgult. A sárga köröm más egészségügyi problémák jele lehet.
  • Például, ha a körmöd sárga és elválik a bőrtől, az a pajzsmirigy betegségének vagy a pikkelysömörnek a jele lehet.
  • A leválasztás nélküli sárga köröm légúti betegség, fertőzés vagy cukorbetegség jele lehet.
A hosszú körmök növelik a benőtt körmök esélyét
A hosszú körmök növelik a benőtt körmök esélyét, ami fájdalmas lehet és orvosi ellátást igényel.

A 3. rész 2. része: a körmök levágása és tisztítása

 1. 1
  Csipeszes körmök hetente egyszer. A hosszú körmök növelik a benőtt körmök esélyét, ami fájdalmas lehet és orvosi ellátást igényel. A hosszú körmök szintén kényelmetlenek, ha zárt orrú cipőt viselnek, mert a körmök belemélyednek a cipőbe, és nyomást gyakorolnak a körmökre. A rendszeres vágás segít abban is, hogy a körme ne hasadjon szét.
  • Vágja le a körmeit, amíg a lábujjainak hossza kb. Ha túl hosszúak, akkor kettéválnak. A túl rövid körmök benőtt körmökhöz vezethetnek.
  • Szögezze le a körmeit, és ne görbítse őket. A körmeinek felrajzolása segít megelőzni a benőtt körmöket, mivel az élek megakadályozzák, hogy a bőr visszaszoruljon a lábujj fölé.
 2. 2
  Négy naponta reszeljen a körmökkel. A körmök rendszeres bejelentkezésével biztos lehet abban, hogy formában maradnak. Ezenkívül mindig egy irányba reszeljen, mivel a reszelő előre-hátra mozgatása elszakíthatja vagy eltörheti a körmöket.
 3. 3
  Ne vágja le a kutikulákat. A kutikulák segítenek megállítani a fertőzést, a kutikulák nyírása pedig megnyitja annak lehetőségét, hogy a bőr megfertőződjön.
 4. 4
  Kiüríti a foltokat. Enyhén használjon körömpuffert, hogy eltávolítsa a foltokat a köröm tetejéről.
 5. 5
  Tisztítsa meg a körmök alatt fogkefével. A fogkefe segít eltávolítani a körmök alatti szennyeződéseket. A zuhany alatt adjon egy kis szappant a fogkeféhez, majd tisztítsa meg a körmeit. Ügyeljen arra, hogy ne dörzsölje túl erősen, mert eltörheti a bőrt.
  • Ha azt szeretné, hogy a körme fehérebb legyen, használjon a fogkefe mellett egy fehérítő fogkrémet is.
A körmeinek felrajzolása segít megelőzni a benőtt körmöket
A körmeinek felrajzolása segít megelőzni a benőtt körmöket, mivel az élek megakadályozzák, hogy a bőr visszaszoruljon a lábujj fölé.

A 3. rész 3. része: a körmök festése

 1. 1
  Óvatosan nyomja le a kutikulákat. Kihúzhatja a kutikulát a festés útjából, de ne kényszerítse törésig.
 2. 2
  Először használjon alapréteget. Az alapréteg erősebb kapcsolatot hoz létre a köröm és a polír között, ami azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran érintenie a színt. Ezenkívül az alapréteg megvédheti a körmöket a foltoktól, amikor eltávolítja a lakkot.
 3. 3
  Ha lehetséges, három mozdulattal vigye fel a fényezést. Míg a nagy lábujjkörnyezetednek szüksége lehet egy kicsit több fényezésre, általában egy középső mozdulatot alkalmaz, majd jobbra és balra terjeszti. Hagyja, hogy a fényezés kisimuljon, ha nagy cseppeket kap a kefére, majd óvatosan gördítse ki az ecsettel.
 4. 4
  Ne felejtsd el a fedőréteget. A fedőréteg extra fényt és védelmet nyújt.
 5. 5
  Takarítson meg minden hibát. Használjon egy kis ecsetet vagy szövetdarabot és körömlakklemosót, hogy megtisztítsa a bőrére kapott körömlakkot.
 6. 6
  Festés után kerülje a forró vizet. A hideg víz segíthet a körömlakk beállításában, de a forró víz a körmök tágulását okozhatja, ami repedéshez vezethet.
 7. 7
  Rendelkezzen kéznél egy jó körömlakk választékkal, így mindig megvan a kívánt színe, különösen, ha a körmeit a ruhájához próbálja igazítani.
  • A csillogó lakkok általában hosszabb ideig tartanak a körmökön, mint a nem csillogó lakkok.
  • Használjon olyan polírozásokat, amelyek "három mentesnek" mondják magukat. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaznak formaldehidet, toluolt vagy dibutil-ftalátot. Ezek a vegyi anyagok idővel károsak lehetnek.
 8. 8
  Festse körmeit, hogy tükrözze a személyiségét. Ha szégyenlős, ne menjen a funky neon narancssárgához. Klassz eseményekhez próbáljon ki francia tippeket.
 9. 9
  Próbálja ki a divatos terveket. A lábujjak divatos mintáinak elkészítésének egyszerű módja, ha először műanyag zacskóra vagy sütőpapírra festjük őket. Ha elkészült, lehúzhatja, és egy alap- és fedőréteggel megtapadhatja a lábujját.
  • A matricák és a szalagok érdekes rajzok készítésében segíthetnek. Fektessen le egy alapszínt, és hagyja megszáradni. Matricák vagy szalagok segítségével hozzon létre egy érdekes rajzot, amelyet másik színnel fest. Végezhet görbéket, csillagkitöréseket, vagy akár csak szét is hasíthatja a közepét.
A hosszú körmök szintén kényelmetlenek
A hosszú körmök szintén kényelmetlenek, ha zárt orrú cipőt viselnek, mert a körmök belemélyednek a cipőbe, és nyomást gyakorolnak a körmökre.

Tippek

 • Tervezzen előre ünnepeket úgy, hogy kéznél vannak ezek a színek, például karácsonyra a piros és a zöld.
 • Ne használjon körömkeményítőt, mivel a legtöbbet nem támasztják alá klinikai vizsgálatok.
 • Mindig tudd, hogy a körmöknek hosszabb időn belül kell növekedniük / rendezniük a problémáikat, mint a körmöknek, ezért ha eltöri a körmét vagy gombás körömkezelést végez, ne feledje, hogy időbe telik! Térjen vissza orvosához, ha a probléma nem oldódott meg az adott időkeretben.
 • A körmét csak egy irányba reszelje. Mindkét irányba reszelve a köröm széle érdessé válhat, és elkezd ragadni a dolgokon.

Figyelmeztetések

 • Feltétlenül konzultáljon orvosával, ha a körme nem tűnik egészségesnek. További egészségügyi problémák jelei lehetnek.

Amire szükséged lesz

 • Alapréteg
 • Fedőlakk
 • Körömlakk
 • Kis designer kefe
 • Körömreszelő
 • Körömvágó
 • Vaskocsonya vagy más olaj

Kérdések és válaszok

 • Mit tegyek, ha a lábujjamon fekete vonalak vannak?
  Azonnal forduljon orvoshoz.
 • Hogyan nem kerül festék a lábujjaimra?
  Vigyen fel tökéletes körömragasztót a lábujjakhoz és a kezekhez, majd festessen. Festés után lassan húzza le a körömragasztót.
 • Hogyan kaphatok nagy körmöket?
  Tartsa hosszú ideig a körmét, és ne vágja le őket. Így nagyobbak lesznek.
 • Mit tehetek, ha fehér színű repedések vannak a lábujjaimon?
  Ezek a fehér nyomok végül eltűnnek, amikor a köröm nő. Ha csúnyának találja őket, megpróbálhatja kevésbé észrevehetővé tenni őket körömpufferrel, habkővel vagy reszelővel.
 • Használhatok vazelint vagy körömkrémet akkor is, ha körömlakk van rajta?
  Amíg a körömlakk száraz, a vazelin és a körömápoló krémek felvitele rendben van.
 • Milyen gyakran használjak vazelint?
  Tapasztalataim szerint naponta többször is használhatja. Nagyjából napi háromszor használtam elég régóta, és szépen működött.
 • Mit tegyek, ha a körmöm kitágul?
  Nem vagyok egészen biztos abban, hogy mire gondolsz, de ha gömbölyű körmökről beszélsz, ez orvosi kérdés, és ezt meg kell beszélned orvosával.
Megválaszolatlan kérdések
 • A lábköröm már nem rózsaszínű. Mit tehetek, hogy visszakapjam? Fel kell-e hagynom a körmöm folyamatos festését?

Hozzászólások (3)

 • theodora05
  Kell valami a lábujjamhoz. Éjjel-nappal dolgoznak, úgy tűnik, a gombák életkorukat veszik igénybe.
 • leuschkealexzan
  Segített abban, hogy tisztának legyek és ne legyen piszkos, mert a lábhigiéném nagyon fontos.
 • ahoeger
  Mindig elrontottam a körmöket. Ez segít abban, hogy a körmeim erősek maradjanak; láttam, hogy a körmeim nagyon elaprózódnak. Köszönöm, nagyon hasznos.
Ez az oldal cookie-kat használ a forgalom elemzéséhez és a hirdetések személyre szabásához. A honlap további használatával hozzájárulsz a cookie-k használatához. További információért keresse fel Adatvédelmi szabályzatunkat.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail